A zenepedagógiai üzenet Cziczka Angela alkotómunkásságában - Csehi Ágota (A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Ének-Zene Tanszékének kiadványai, 2020)
Cziczka Angela a 20. századi felvidéki zenei élet egyik kiemelkedő alakja és egyben tragikus sorsú személyisége. Munkássága a mai napig kevésbé ismert, sőt szinte feledésbe merült. Feltett szándékunk bemutatni és prezentálni sokrétű alkotótevékenységét, zongoraművészi, zeneszerzői aktivitásait, de mindenekelőtt zenepedagógiai munkásságát, zenei hagyatékát és pedagógiai üzenetét, amelynek aktualitása és érvényessége a 21. században is bizonyítható. Ez azért is időszerű és aktuális, mert mindössze pár hónapja (2108-ban) emlékeztünk meg születésének 130. és halálának 45. évfordulójáról.