Gyümölcs-félék enzimes barnulásának mérése Spekol spektrokoloriméterrel
Eine auf die Messung der Remission fussende Methode wurde zur objektiven Bestimmung der Geschwindigkeit der enzymatischen Bräunung von Früchten entwickelt. Der zur Remissionsmessung dienende Aufsatz des Spektrokolorimeters „Spekol” (Zeiss, Jena) wurde mit einem aus einer scheibenförmigen Glasküvette...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Gajzágó Ildikó Vámosné Vigyázó Lilly |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1975
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
21 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80603 |
Hasonló tételek
-
Polifenoloxidáz-inhibitorok hatása az alma enzimes barnulására
Szerző: Gajzágó Ildikó, et al.
Megjelent: (1981) -
Az enzimes analízis helye és perspektívái a korszerű élelmiszeranalitikában I. az enzimes analízis elméleti alapjai /
Szerző: Törley Dezső, et al.
Megjelent: (1978) -
Az enzimes analízis helye és perspektívái a korszerű élelmiszeranalitikában II. állati eredetű élelmiszerek analitikája /
Szerző: Vámosné Vigyázó Lilly, et al.
Megjelent: (1978) -
Az enzimes analízis helye és perspektívái a korszerű élelmiszeranalitikában III. növényi eredetű élelmiszerek analitikája /
Szerző: Vámosné Vigyázó Lilly, et al.
Megjelent: (1979) -
A búza amiláz-aktivitásának mérése színezett keményítő származékkal
Szerző: Párkányné Gyárfás Anna, et al.
Megjelent: (1979)