Pörkölt kávé nedvesség- és olajtartalmának közeli infravörös reflexiós (NIR) spektroszkópia meghatározása INFRAPID 31 készülékkel
Das Gerät INFRAPID 31 erwies sich nach den Befunden der Verfasser auch zur Bestimmung des Feuchtigkeitsgehaltes und des Ölgehaltes vom gerösteten Kaffee fähig. Die Kalibrierung des Geräts wurde auf Grund des durch zwei unterschiedlichen Methoden bestimmten Feuchtigkeitsgehaltes und des durch Exrakti...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Kemény Gábor Pokorny Tibor Cserna Gézáné Kasziba Károlyné |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1982
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
28 No. 4 |
Kulcsszavak: | Spektroszkópia, Élelmiszervizsgálat - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80945 |
Hasonló tételek
-
Közeli-infravörös spektroszkópia gyors és hatékony eszköz a fruktóztartalom mérésére /
Szerző: Yakubu Haruna Gado, et al.
Megjelent: (2021) -
Pörkölt kávé színmérése
Szerző: Halászné Fekete Mária, et al.
Megjelent: (1996) -
Nedvesség-(szárazanyag) tartalom meghatározás infravörös sugárzókkal
Szerző: Kottász József
Megjelent: (1955) -
Tapasztalatok búza nedvesség- és fehérjetartalmának NIR módszerrel történő mérésénél
Szerző: Barabás Béla
Megjelent: (1995) -
A standardizáció lehetőségei és előnyei a közeli infravörös spektroszkópia alkalmazásában
Szerző: Sárossy Gábor, et al.
Megjelent: (2003)