Serdülők napi étrendjének Fe- Cu- és Zn-tartalmának vizsgálata
Die tägliche Diät wurde bezüglich ihrer Gehalt an Eisen, Kupfer und Zink zwei Jahren lang mittels Musternahmen aus den Speisen von Jugendlichen untersucht. Die erhaltenen 124 Muster wurden nach Homogenisierung 5 — 6 Stunden lang bei 104 °C (337 K) getrocknet, sodann 6 — 10 Stunden lang bei 480 °C±10...
Elmentve itt :
Szerző: | Nagy Lászlóné |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1983
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
29 No. 3-4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80995 |
Hasonló tételek
-
Égetett szeszek Fe-, Cu-, Ca-, Mg-, Na-tartalmának meghatározása atomabszorpciós módszerrel
Szerző: Varjú Mihály
Megjelent: (1972) -
Borok szorbinsav tartalmának meghatározása
Szerző: Eördög László, et al.
Megjelent: (1976) -
Egyes diétás élelmiszerek ásványi anyag tartalmának vizsgálata
Szerző: Lásztity Alexandra, et al.
Megjelent: (1983) -
Magyar mézek diasztáz és invertáz tartalmának vizsgálata
Szerző: Sipos Endre, et al.
Megjelent: (1961) -
A takarmányok furazolidon és nitrofurazon tartalmának vizsgálata
Szerző: Ősz Józsefné
Megjelent: (1979)