Illó karbonil-vegyületek meghatározása gyümölcsaromákban
Verfasser bestimmte Carbonyl-Verbindungen in Apfelaromen und Weinen Die Methode beruht auf der Gruppenreaktion der Carbonyle mit DNPH. Isolierung der entstehenden Phenylhydrazone (bzw. Osazone) ist nicht notwendig, in so verdünnter Lösung kann Niederschlagsbildung nicht wahrgenommen werden (und wenn...
Elmentve itt :
Szerző: | Kozma Tiborné |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1972
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81446 |
Hasonló tételek
-
Paradicsom és paradicsomkészítmények vízgőzzel illő aromaanyagainak gázkromatográfiás vizsgálata
Szerző: Petró Ottóné, et al.
Megjelent: (1975) -
Alma vízgőzzel illő komponenseinek változása a tárolás során
Szerző: Pozsárné Hajnal Klára, et al.
Megjelent: (1977) -
Kis alkoholtartalmú élelmiszerek etil-alkoholtartalmának meghatározása
Szerző: Nagy Tiborné, et al.
Megjelent: (1981) -
Piroszénsavdietilészter spektrofotometriás meghatározása
Szerző: Török Gábor, et al.
Megjelent: (1961) -
Diklórfenol meghatározása pálinkában
Szerző: Lóránt Béla
Megjelent: (1962)