A szódavíz szabad szénsavtartalmának meghatározása
A szódavízben nagy nyomás alatt levő szénsav meghatározása zárt edényben és csak oly módon végezhető kielégítő pontossággal, ha a vizsgálandó szódavizet fölöslegben levő lúgba adjuk és a cserebomlásban részt nem vevő lúg mennyiségét savval meghatározzuk. A szódavíznek a hengerbe nyomatásakor némi sz...
Elmentve itt :
Szerző: | Tompos Albert |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1956
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
2 No. 4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81714 |
Hasonló tételek
-
A zsír propilgalláttartalmának meghatározása
Szerző: Tompos Albert
Megjelent: (1957) -
Szabad aminosavak meghatározása paradicsomban
Szerző: Vidéki László, et al.
Megjelent: (1965) -
Ömlesztett sajtok szabad és kötött víztartalmának meghatározása
Szerző: Örsi Ferenc, et al.
Megjelent: (1979) -
Sörök érzékszervi fejlesztési irányainak meghatározása a penalty analízis módszerével
Szerző: Tompos Barbara
Megjelent: (2018) -
Sütemények zsírtartalmának meghatározása
Szerző: Korpáczy István
Megjelent: (1956)