Alma- és körtelé gátló hatása Staphylococcus aureusra
Verfasserin stellte vermittels der Agardiffusionsmethode fest, dass Apfelund Birnenreibsei, sowie aus denselben gepresster Saft auf Staph, aureus SG 511 eine erhebliche Hemmwirkung ausübt, auf Teststämme anderer Mikroorganismen (B. subtilis, B. cereus, Sacch. cerevisiae Aspergillus uger) jedoch ohne...
Elmentve itt :
Szerző: | Gál Ilona Emma |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Műszaki Könyvkiadó
Budapest
1963
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
9 No. 11-12 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/82079 |
Hasonló tételek
-
Száraztészták Staphylococcus fertőzöttsége
Szerző: Vámos Gyula
Megjelent: (1969) -
Élelmiszerekből izolált staphylococcus fajok antibiotikum rezisztencia vizsgálata
Szerző: Horváth Brigitta, et al.
Megjelent: (2021) -
Investigation of the antibiotic resistance of staphylococcus species isolated from foods
Szerző: Horváth Brigitta, et al.
Megjelent: (2021) -
A feketeköménymag-olaj antimikrobás hatásának vizsgálata Staphylococcus aureus törzseken
Szerző: Mikulka Petra, et al.
Megjelent: (2017) -
Polifenoloxidáz-inhibitorok hatása az alma enzimes barnulására
Szerző: Gajzágó Ildikó, et al.
Megjelent: (1981)