Komplex összetételű étrend kiegészítő kifejlesztése

Szakdolgozatom célja a táplálkozás fontosságának vizsgálata sporttevékenységet végzők, ill. versenysportolók esetén, továbbá a sporttáplálékkiegészítés bemutatása, jelentőségének ismertetése a jelenleg népszerű termékfajtákon keresztül, majd pedig a legismertebb és egyik legfontosabb - mégis sok tév...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Csóka Nándor
További közreműködők: Szabó Pál Balázs (Témavezető)
Dokumentumtípus: Szakdolgozat
Megjelent: 2018
Tárgyszavak:
Online Access:http://diploma.bibl.u-szeged.hu/73744
LEADER 01829nta a2200193 i 4500
001 dipl73744
005 20240920091346.0
008 190910s2018 hu om 000 hun d
040 |a SZTE Diploma Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
100 1 |a Csóka Nándor 
245 1 0 |a Komplex összetételű étrend kiegészítő kifejlesztése  |h [elektronikus dokumentum] /  |c Nándor Csóka 
246 1 0 |a Designing of functional food supplements  |h [elektronikus dokumentum] 
260 |c 2018 
520 3 |a Szakdolgozatom célja a táplálkozás fontosságának vizsgálata sporttevékenységet végzők, ill. versenysportolók esetén, továbbá a sporttáplálékkiegészítés bemutatása, jelentőségének ismertetése a jelenleg népszerű termékfajtákon keresztül, majd pedig a legismertebb és egyik legfontosabb - mégis sok tévhitet hordozó – kiegészítőcsoport; fehérjekészítmények összekomponálása, ízesítése, értékelése. A szakdolgozat során 5 különböző forrásból származó (tejsavó, marha, rizs, sárgaborsó és rizs-borsó keverék) fehérjetermékeket állítottam össze, melyek legfontosabb ármeghatározó és minőségjelölő paraméterét – a fehérjetartalmat – Kjeldahl-féle összfehérjetartalom meghatározással mértük meg. A termékeket 5 tesztelő személy kóstolta és bírálta, akik véleménye alapján magasan a tejsavó alapú formulák lettek a legjobbak; mind íz, állag és hosszútávú fogyaszthatóság szempontjából, ami nem meglepő eredmény, hiszen a mai napig a tejsavó fehérje uralja a táplálékkiegészítő piacot. 
650 4 |a Mérnöki tudományok 
650 4 |a Engineering and technology 
700 0 1 |a Szabó Pál Balázs  |e ths 
856 4 0 |u https://diploma.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/73744/1/2018_Cs%C3%B3ka_N%C3%A1ndor_R3YTR7_SZ.pdf  |z Dokumentum-elérés