Komplex összetételű étrend kiegészítő kifejlesztése
Szakdolgozatom célja a táplálkozás fontosságának vizsgálata sporttevékenységet végzők, ill. versenysportolók esetén, továbbá a sporttáplálékkiegészítés bemutatása, jelentőségének ismertetése a jelenleg népszerű termékfajtákon keresztül, majd pedig a legismertebb és egyik legfontosabb - mégis sok tév...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Szakdolgozat |
Megjelent: |
2018
|
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://diploma.bibl.u-szeged.hu/73744 |
LEADER | 01829nta a2200193 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dipl73744 | ||
005 | 20240920091346.0 | ||
008 | 190910s2018 hu om 000 hun d | ||
040 | |a SZTE Diploma Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hun | ||
100 | 1 | |a Csóka Nándor | |
245 | 1 | 0 | |a Komplex összetételű étrend kiegészítő kifejlesztése |h [elektronikus dokumentum] / |c Nándor Csóka |
246 | 1 | 0 | |a Designing of functional food supplements |h [elektronikus dokumentum] |
260 | |c 2018 | ||
520 | 3 | |a Szakdolgozatom célja a táplálkozás fontosságának vizsgálata sporttevékenységet végzők, ill. versenysportolók esetén, továbbá a sporttáplálékkiegészítés bemutatása, jelentőségének ismertetése a jelenleg népszerű termékfajtákon keresztül, majd pedig a legismertebb és egyik legfontosabb - mégis sok tévhitet hordozó – kiegészítőcsoport; fehérjekészítmények összekomponálása, ízesítése, értékelése. A szakdolgozat során 5 különböző forrásból származó (tejsavó, marha, rizs, sárgaborsó és rizs-borsó keverék) fehérjetermékeket állítottam össze, melyek legfontosabb ármeghatározó és minőségjelölő paraméterét – a fehérjetartalmat – Kjeldahl-féle összfehérjetartalom meghatározással mértük meg. A termékeket 5 tesztelő személy kóstolta és bírálta, akik véleménye alapján magasan a tejsavó alapú formulák lettek a legjobbak; mind íz, állag és hosszútávú fogyaszthatóság szempontjából, ami nem meglepő eredmény, hiszen a mai napig a tejsavó fehérje uralja a táplálékkiegészítő piacot. | |
650 | 4 | |a Mérnöki tudományok | |
650 | 4 | |a Engineering and technology | |
700 | 0 | 1 | |a Szabó Pál Balázs |e ths |
856 | 4 | 0 | |u https://diploma.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/73744/1/2018_Cs%C3%B3ka_N%C3%A1ndor_R3YTR7_SZ.pdf |z Dokumentum-elérés |