Az európai integrációs folyamat az 1970-es, 1980-as években - Ferwagner Péter Ákos (2020)
Ez a tananyag azt a nagyjából két évtizedes fejlődési folyamatot vizsgálja, amely az Európai Uniót létrehozó Maastrichti Szerződés (1992) előtt ment végbe az Európai Közösségekben (EK). Számba veszi azt, hogy az 1970-es, 1980-as évek-ben melyek voltak az integrációs folyamat főbb állomásai az elmélyítés és a bőví-tés területén.
This curriculum examines the development process that took place in the European Communities (EC) before the Maastricht Treaty (1992) establishing the European Union. It takes into account the major stages of the integration process in the 1970s and 1980s in the field of deepening and enlargement.
Keywords: Társadalomtudományok; Politikatudomány; Politikatudomány; Politikai rendszerek és intézmények, kormányzás; Bölcsészettudományok; Történettudomány és régészet; Történettudomány; Újkori és jelenkori történelem; Gyarmati múlt és gyarmatosítás utáni történelem, világtörténelem, transznacionális történelem, összefonódó történelem