Hosszú ideig tárolt, házi készítésű aszalványok vizsgálata

2 évig tárolt alma, körte és szilva aszalványok vizsgálatára került sor. Vizsgáltuk a termékek érzékszervi tulajdonságait, a szárazanyagtartalmat és a mikrobiológiai jellemzőket. A reológiai jellemzők, a textúra, az élvezeti érték és az eltarthatósággal szorosan összefüggő mikrobiológiai szint a víz...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Csóka Mariann
Szabó S. András
Varga Lajos
Ágoston Réka
Mohácsiné Farkas Csilla
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Q & M Kft. Budapest 2007
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 53 No. 2
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - érzékszervi, Mikrobiológia
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79779
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:2 évig tárolt alma, körte és szilva aszalványok vizsgálatára került sor. Vizsgáltuk a termékek érzékszervi tulajdonságait, a szárazanyagtartalmat és a mikrobiológiai jellemzőket. A reológiai jellemzők, a textúra, az élvezeti érték és az eltarthatósággal szorosan összefüggő mikrobiológiai szint a víztartalom függvénye. Az aszalási idő optimálásával még kedvező élvezeti értékű, de már igen hosszú eltarthatóságot biztosító termék állítható elő. Measurements were carried out with dehydrated fruits (apple, pear, plum), applying 2 years of storage time. Sensory properties, dry material content and the microbiological parameters were investigated. The rheological parameters, the texture, the sensory properties and the microbiological level are in connection with the storability depend on the water content. With optimization of dehydration process it is possible to produce product having good sensory attributes and long storability as well.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:79-82
ISSN:0422-9576